Рівняни обиратимуть, як виглядатиме собор на честь перемоги над Росією (ФОТО)

1585 0

Ми у соцмережах:

Рівняни обиратимуть, як виглядатиме собор на честь перемоги над Росією (ФОТО)

У Рівному почала роботу комісія, яка має відібрати проєкт для будівництва собору Юрія Переможця.

Собор планують побудувати в мікрорайоні на Щасливому. Ініціаторами та одними з меценатів проєкту виступає сім’я Муляренків.

Для того, щоб побудувати святиню, оголошувався всеукраїнській конкурс. Архітектори з усієї України прислали до Рівного 29  проєктів.

- До цього моменту ми рухалися пів року. Була виконана велика робота, щоб правильно підготувати усі документи та оголосити конкурс. На конкурс зареєструвалося майже 80 учасників. Можна уже констатувати, що це один з найбільших відкритих архітектурних конкурсів, які відбувалися у Рівному, - розповідає підприємець Олексій Муляренко.

Складність для архітекторів полягала у тому, що вони мали запропонувати не лише архітектуру самого собору, але й нового кварталу на Щасливому. Бо храм має поєднуватися з майбутніми новобудовами.

Архітектори з різних міст України прислали до Рівного доволі цікаві та креативні ідеї виконання собору.

Однією з них є виконати собор у формі голуба миру, а вся архітектурна композиція нагадуватиме Ковчег Ноя.

Також надійшла пропозиція виконати собор так, щоб здавалося, ніби він побудований зі скла. В такому архітектурному ансамблі й виконані будинки, що поруч.

Тепер з поміж 29 робіт комісія, до якої входять імениті архітектори й художники Рівного, має обрати три кращі роботи.

Також кращу роботу мають обрати й мешканці Рівного. Усіх запрошують у галерею обласної спілки художників, яка знаходиться на вулиці 16 Липня (навпроти кафе «Блюз і Джаз»). Там можна побачити усі роботи архітекторів та за них проголосувати.

Голосування триватиме до 26 травня. Саме тоді будуть нагороджені три кращі архітектурні роботи та ще одна робота отримає приз глядацьких симпатій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також