Рівнянка просить владу створити Центри дозвілля для ветеранів та їх сімей

761 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Каже, є така потреба.

Про це Олеся Губернюк написала в електронній петиції. Наразі її підписало всього десять людей. Ось, що чого хоче рівнянка:

- Пропоную створити на території Рівненської громади мережу Центрів дозвілля для ветеранів та їхніх сімей. На Рівненщині вже створено центри реабілітації, які включають надання ветеранам медичної та психологічної допомоги. Втім, етап адаптації проходить більш плавно та легко, коли ветеран перебуває у середовищі таких самих учасників бойових дій. Центри дозвілля ветеранів - це установи клубного типу, хаби, де є вільний простір для комунікації, встановлення дружніх зв‘язків та легкого спілкування.
 
У таких центрах ветеранів зрозуміють, вони зможуть за чашкою кави поспілкуватися з однодумцями та побратимами. Коли у ветерана - складний психологічний стан, він має мати місце, куди піти, щоб просто побути наодинці з собою або поговорити зі сторонніми людьми. Саме для цього варто створити Центри дозвілля, які не будуть віддякувати ветеранів словами «реабілітація», «психологічна допомога» і та інше.
 
Дані центри можуть бути створені на базі державних установ, таких як бібліотеки, «Будинок ветеранів», Ветеранський простір.
 
У даних центрах важливо забезпечити вільний доступ до інтернету, тепле приміщення зі столами та кріслами, невелику зону для кави та пригощань, стіл з фахівцем, який має освіту психолога та спеціалізується на комунікації з учасниками бойових дій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також