Сьогодні у мусульман розпочався Рамадан

414 0

Ми у соцмережах:

Сьогодні у мусульман розпочався Рамадан

Сьогодні, 10 березня, після заходу сонця розпочався місяць посту Рамадан. Він триватиме до вівторка, 9 квітня. Віряни присвячують себе молитві та проводять час із родиною та близькими. І дотримуються посту: не їдять і не п'ють воду від світанку до заходу сонця.

Це свято є одним з найбільших, адже з ним пов’язують створення Корану.

Рамадан — період обов’язкового посту у мусульман, що триває 29-30 днів, який ще у тюркських народів називають «ораза».

Існують і правила поведінки, яких слід дотримуватися під час посту. Не можна: ігнорувати проведення ораза (при неможливості дотримуватися посту за тимчасовими обставинами, він повинен бути проведений протягом року); лихословити та брехати; пити та їсти у період між сухуром (ранковим харчуванням) та іфратом (вечірнім харчування).

До сходу сонця мусульмани вживають їжу та різні солодощі, щоб набратися сил на весь день, а ввечері після склянки води із фініком, подаються гарячі страви.

Під час Рамадану дуже вітається благодійна діяльність та навіть вважається важливою частиною Рамадану. До того ж, проведення сухурів та іфратів дозволяє близьким людям провести більше часу разом і поділитися важливими для них речами.

- Головна ідея події відображається у назві: слово „Рамадан“ перекладається як „горіти“, бо у період 30 днів ніби „згорають“ усі гріхи. Мусульмани вірять, що коли людина на певний час відмовляється від повсякденних потреб, це допомагає перевірити її відданість власній вірі та духовно очищає її. Пам’ятайте, що ми обов’язково переможемо і всі ми будемо прокидатися лише під мирним небом,пояснили у Кримськотатарському Ресурсному Центрі.

«Вечірній Київ» 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також