У Костополі підвищили тариф на проїзд

882 0

Ми у соцмережах:

У Костополі підвищили тариф на проїзд

Виконавчий комітет Костопільської міської ради затвердив нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Вони вступлять в дію 22 грудня.

Востаннє вартість проїзду у Костополі підвищувалася ще до повномасштабного вторгнення, коли пальне було вдвічі дешевше. Відтоді суттєво зросла вартість обслуговування громадського транспорту, збільшилися видатки на заробітну плату водіїв та загалом на всі витрати, що впливають на вартість проїзду. В Україні анонсували зростання прожиткового мінімуму та рівня мінімальної зарплати в 2024 році.

Як йдеться у висновку незалежного аудиту, економічно обґрунтована вартість проїзду в Костополі повинна становити 20 гривень. Аудит доступний за цим посиланням.

Костопільська міська рада повідомляє: якщо тариф не змінювати, то перевізник (КП «Костопількомунсервіс» КМР) продовжить нести збитки, які й так вже досягнули 10 мільйонів гривень. Тому, потреба зменшити ці збитки є критичною. Відтак виконавчий комітет затвердив вартість проїзду у розмірі 15 гривень для дорослих та 10 гривень для дітей (учнівський). Умови пільгових перевезень не змінюються. Зміни вступлять в дію 22 грудня.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також