Від переохолодження померло восьмеро рівнян

865 0

Ми у соцмережах:

Від переохолодження померло восьмеро рівнян

За три доби, 5–8 січня, на Рівненщині від переохолодження померли три чоловіки віком від 43 до 60 років. Якщо ж рахувати з кінця листопада, то таких випадків було вісім.

В обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розповіли, за яких обставин ці люди померли: чоловіка 1960 року народження знайшли на вулиці біля гаража в Рівному; чоловіка 1976 р.н. з Володимирця в лікарню доставила «швидка», його смерть пов’язують з переохолодженням; чоловіка 1974 р.н. знайшли мертвим біля автомобіля у селі Немовичі; жінку 1987 р.н. з села Кам’яниця Дубенського району знайшли на вулиці; жінку 1972 р.н. із села Русивель Рівненського району знайшли на вулиці; чоловіка 1963 р.н. із села Шлях Рівненського району знайшли мертвим в нежитловому приміщенні; чоловіка 1979 р.н. із Шпанова знайшли поблизу річки; чоловіка 1975 р.н. з села Данчиміст знайшли мертвим на вулиці.

— Це ті випадки, на які виїжджали бригади екстреної медичної допомоги. Насправді їх може бути і більше. Смерть від гіпотермії настає, коли при погіршенні погодних умов людина випила алкогольні напої, не дійшла додому. Алкоголь розширює периферійні судини й дуже різко знижується температура тіла, досягає критичних показників, і це викликає зупинку серцевої діяльності і смерть, — пояснив Суспільному Олег Ушкевич, заступник начальника обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Останній летальний випадок зафіксували 8 січня, коли нічні показники термометра сягнули 16º морозу. Щоб уникнути переохолодження, радять тепло одягатися, одяг і взуття мають бути не тісними, рукавиці мати обов’язково. Не вживати алкоголь перед виходом на вулицю й під час перебування на морозі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також