Довше посидить в тюрмі, бо убив дитину в ДТП біля Рівного

1589 0

Ми у соцмережах:

Довше посидить в тюрмі, бо убив дитину в ДТП біля Рівного

Рівненський апеляційний суд змінив вирок у частині призначеного покарання винуватцеві смертельної автопригоди Олександру Кльозу та призначив покарання, максимально наближене до найвищої межі санкції статті Кримінального кодексу України, інкримінованої рівнянинові.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 18 квітня 2020 року після 16-ї неподалік села Великий Житин Рівненського району.

З вини обвинуваченого Олександра Кльоза , який перебував за кермом BMW-520, відбулося зіткнення з легковиком ВАЗ 2106, в якому перебувала ціла родина. Загинула 8-місячна пасажирка ВАЗівки, а її 19-річну маму із політравмою та переломом тазу й бабусю із тілесними ушкодженнями середньої тяжкості доставили до лікарні.

За кермом БМВ перебував 35-річний рівнянин Олександр Кльоз.  Як з’ясувалося пізніше, чоловік перед цим вживав наркотичні засоби.

24 січня 2022 року Рівненський районний суд проголосив вирок у цьому кримінальному провадженні, визнавши Кльоза винуватим за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив основне покарання — 4 роки позбавлення волі й додаткове — позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки. Також суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих про відшкодування їм моральної та майнової шкоди.

На рішення місцевого суду до Рівненського апеляційного суду надійшло кілька апеляційних скарг: від прокурора і потерпілих. І якщо захисник просив суд залишити вирок суду першої інстанції без змін, то прокурор та потерпілі наполягали на зміні вироку в частині призначеного покарання: державний обвинувач із 4 років в’язниці на 7, а потерпілі — застосувати максимальне покарання, передбачене санкцією статті, — 8 років позбавлення волі.

- Колегія суддів, вивчивши матеріали справи та доводи апеляційних скарг, заслухавши доводи прокурора, думку потерпілих, захисника та обвинуваченого, прийшла до висновку про задоволення апеляційної скарги прокурора та часткове задоволення апеляційної скарги потерпілих, - повідомила РВ Олена Кузменко, прессекретарка Рівненського апеляційного суду. -  Рівненський апеляційний суд скасував вирок місцевого суду в частині призначеного покарання та ухвалив новий вирок, яким водія БМВ  визнав винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть малолітньої дитини, та призначив основне покарання, максимально наближене до найвищої межі — 7 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Читайте також: Затримали водія BMW, який на виїзді з Рівного спричинив ДТП, де загинув малюк

Судитимуть водія БМВ, який був під дією наркотика та розтрощив ВАЗ

Суд покарав водія, через якого у ДТП поблизу Великого Житина загинула 8-місячна дитина
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також