«Шпак» врятував побратимів: історія воїна з Рівненщини, якого нагородив Зеленський

3304 0

Ми у соцмережах:

«Шпак» врятував побратимів: історія воїна з Рівненщини, якого нагородив Зеленський

З нагоди Дня Незалежності України Володимир Зеленський вручив нашому земляку, солдату Державної прикордонної служби Івану Кишенко орден «Золота Зірка».

Розповіддю про бійця поділився в соцмережах голова ОВА Віталій Коваль:

- Іван Кишенко з села Люхча, що на Сарненщині - Герой України, кулеметник ЗСУ з позивним «Шпак». Історію про Івана розповів нацгвардієць Віталій Ремінний.

«Я до кінця своїх днів буду вдячний хлопцям-прикордонникам, які прийшли нам на допомогу і зустріли смерть, як Герої. Це було на Лиманському напрямку. Ворог кинув потужні сили на штурм позицій, які пліч-о-пліч утримують прикордонники бригади «Сталевий Кордон» та бійці Нацгвардії. Рашисти здійснили масований артилерійський обстріл, після чого почали штурм переважаючими силами піхоти. Нацгвардійці отримали контузії та, зважаючи на кількість ворожих штурмовиків, готові були прийняти свій останній бій. Врятував побратимів героїчний вчинок прикордонника Івана на псевдо «Шпак», - повідав Віталій.

Також нацгвардієць додав, що прикордонник Іван висунувся зі своїм кулеметом на позицію, з якої почав косити російських штурмовиків. Це дозволило побратимам відійти в зону евакуації, в той час, як ворог переніс свій вогонь на Івана. Невдовзі кулемет прикордонника затих і побратими подумки попрощалися з Героєм.
 
Вони навіть не встигли познайомитись… Іван не виходив на зв'язок та вважався безвісти зниклим.

 «Через шість годин поранений «Шпак» добрався до свого підрозділу та ще й зі своїм кулеметом. Повернувся «з того світу» – ворога мочити. Іван справжній патріот. Коли почали формувати бригади наступу, він серед перших добровольців подався до «Сталевого Кордону», - підсумував військовий.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також