За пробірку чи шприц платити не треба. Яку діагностику в сімейного лікаря можна пройти безкоштовно

693 0

Ми у соцмережах:

За пробірку чи шприц платити не треба. Яку діагностику в сімейного лікаря можна пройти безкоштовно

Кожен пацієнт, який підписав декларацію із сімейним лікарем, має право отримати певний перелік лабораторних та діагностичних досліджень.

Прямо на прийомі лікар може оглянути пацієнта, провести скринінг на певні захворювання та зробити швидкі тести на інфекційні захворювання, — йдеться в повідомленні МОЗ.

Безоплатно можна пройти: інструментальну діагностику: електрокардіографію, пікфлуометрію (пікову швидкість видиху для оцінки дихальної системи), вимір гостроти зору, слуху; отримати направлення для консультації з лікарем-спеціалістом; скринінг на наявність розладів психіки та поведінки; раннє виявлення ВІЛ, туберкульозу, гепатитів, інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Крім того, пакет передбачає такі аналізи: загальний аналіз крові, сечі, аналіз рівня холестерину і глюкози в крові. Для проведення лабораторних досліджень лікар виписує направлення і скеровує пацієнта в лабораторію.

У МОЗ наголосили, що за такі витратні матеріали, як пробірка для аналізу крові, рукавички, шприц, спиртова серветка/вата/спирт тощо пацієнт не повинен платити додатково. Усе це входить у вартість послуг, які оплачуються Національною службою здоров’я України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також