Експерти з продажу назвали продукти, які придатні для вживання і після кінцевої дати споживання.
Картопляні чипси: через високий вміст солі вони придатні довше.
Шоколад: триваліший термін його придатності забезпечує високий вміст цукру.
Кетчуп: якщо зберігали правильно, в сухому і прохолодному місці, то його можна вживати й через рік після кінцевої дати споживання.
Йогурти: можуть зберігатися набагато довше від вказаного терміну, але переконайтесь, чи не змінили вони своїх властивостей.
Пастеризоване молоко: перекип’ятіть, тоді точно все буде добре.
Яйця: пам’ятайте про простий експеримент — яйце треба занурити у воду, якщо воно плаває, то всередині є газ і бактерії, а отже, викидайте, якщо ж опустилося на дно — то, скоріше за все, воно придатні в їжу.
Твердий сир: може покритися пліснявою або нальотом, але його легко можна зняти ножем, і сир придатний для споживання. А от з м’якими сортами сиру експериментувати не варто.
Хліб: найкращі грінки й сухарики виходять саме з несвіжого хліба, якщо немає плісняви чи плям іншого кольору, хліб можна їсти.
Рис та макарони: можуть зберігатися після закінчення терміну придатності ще кілька місяців, але тільки в сухому, темному та прохолодному місці.
Фрукти та овочі: якщо не містять ознак гниття, не змінили свого кольору і форми, не пересохли — можна їсти.





