Зі звареним білим рисом слід бути обережними, пише 24 Канал з посиланням на High Speed Training. Звісно, що є продукти, які можна залишати на потім, щоб мати можливість лише розігріти страву й не варити кожного разу щось свіже.
Чому не можна їсти рис
Втім, у списку небезпечних продуктів опинився рис. Виявляється, що якщо його тримати за кімнатної температури й забути поставити у холодильник, то спори, які утворилися під час варіння рису, можуть розмножуватися й виробляти токсини.
У жодному разі не можна їсти кількаденний рис, якщо ви забули його поставити у холодильник. Така необережність може навіть призвести до харчового отруєння, оскільки при кімнатній температурі почнуть розмножуватися бактерії.
Розігрівання їжі на високій температурі не захистить від зараження, оскільки токсини є стійкими до нагрівання. Для того, щоб можна було безпечно споживати рис, одразу після того, як він охолоне – покладіть його в холодильник.
Вжити гарнір потрібно впродовж доби. Якщо ж залишків буде занадто багато, то рис можна поставити в морозилку й збільшити термін зберігання на 2 – 3 дні.





