Яку гречку купувати — українську чи китайську?

Останніми роками все частіше в магазинах можна зустріти імпортну гречку, зокрема з Китаю — там цю крупу майже не споживають, але експортують активно — і до України також. Китайська гречка суттєво поступається українській за якістю. Щоб не помилитися під час покупки, варто знати, на що звертати увагу, обираючи крупу.

1 хв. читання

Українська гречка — тригранна, з чіткими гранями, зернятка переважно однакового розміру, мають правильну геометричну форму. Китайська — округліша, з розмитими контурами, часто дрібна, нерівномірна за розміром.

Колір крупи вітчизняної продукції — світло-коричневий або бежевий, залежить від ступеня обсмаження. Китайська гречка зазвичай темно-коричнева. Це може свідчити про перегрів, неправильну обробку або зберігання.

Справжня українська гречка під час приготування поширює приємний горіховий запах. Імпортна може мати сторонні запахи — горілий, хімічний або затхлий, що може свідчити про додаткову обробку або погану якість сировини.

Як зробити правильний вибір? Читайте етикетку, і обов’язково звертайте увагу на країну походження.

Поділитися цією статтею