У більшості сучасних духовок дверцята розбираються. Внутрішнє скло, на якому накопичується жир та кіптява, можна і потрібно знімати для ретельного очищення. Багато хто роками протирає його через щілину, ризикуючи подряпати руки й так і не досягти бажаного результату.
А весь секрет — у прихованих кріпленнях. Як правило, вони розташовані в нижній частині дверцят, якщо заглянути всередину. Це можуть бути маленькі важелі-гачки, клямки чи пластикові фіксатори. До того ж, у деяких моделях це можуть бути 2 симетричні утримувачі, які знаходяться збоку. Достатньо просто акуратно від’єднати — пальцями, без інструментів.
Після цього скло можна занести у ванну, покласти його, нанести якісний засіб проти жиру (звичайний засіб для посуду не завжди впорається із застарілими плямами), дати йому трохи відмокнути й змити бруд. Обидві сторони легко відмиваються до блиску.
Важливий момент: конструкція кріплень може відрізнятися залежно від виробника та моделі духовки. Найправильніший варіант — відкрити інструкцію з експлуатації. Там завжди є схема розбирання дверцят, що допоможе уникнути поломок.
Коли ви відмили і висушили скло, процедура збирання займає хвилину. Потрібно лише вставити його на місце, обережно замкнути фіксатори до характерного клацання.





