Перш ніж почати смаження, додайте кілька скибочок лимона (або приблизно 2 чайні ложки лимонної кислоти) та 2−3 гілочки свіжого розмарину в каструлю з окропом. Ароматна пара, що піднімається, нейтралізує молекули запаху, коли вони утворюються, а розмарин додає приємного аромату, який повністю маскує запах смаження.
Подібну дію має й інший варіант: перед початком смаження додайте 4−5 лаврових листків у каструлю з окропом та тримайте її на вогні під час смаження. Висока температура вивільняє ефірні олії з листя, які ефективно нейтралізують не тільки запах смаження, але й запах гару. Ви також можете додати бадьян у воду для більш інтенсивного аромату.
Після смаження просто залиште миску із сухою гущею кави на кухні на ніч. Мало хто знає, що кава є природним поглиначем запахів. Гуща поступово поглине будь-які залишки неприємного запаху і замінить його приємним, бадьорим ароматом.





