Щоб визначити, чи підходить скло для використання в мікрохвильовій печі, зверніть увагу на етикетку або символ на виробі. Наприклад, там має бути зображення мікрохвильовки з хвилястими лініями. Якщо на скляному посуді немає такого позначення, краще уникати використання його в мікрохвильовій печі.
Деякі види скла можуть тріснути в мікрохвильовій печі через їхню нездатність витримувати високі температури та швидкі перепади температур. Нерівномірне нагрівання в мікрохвильовій печі може призвести до нерівномірного розширення та стиснення скла, що призведе до його розтріскування або руйнування. Це також може статися через тепловий удар, якщо в мікрохвильову піч помістити холодний скляний посуд.
Якщо ви не впевнені, чи можна використовувати вашу склянку в мікрохвильовій печі, ви можете провести простий тест. Помістіть скляний посуд у мікрохвильову піч поруч із чашкою, наповненою водою, придатною для використання в мікрохвильовій печі. Нагрівайте протягом хвилини на високій потужності, потім перевірте температуру посуду. Якщо вода гаряча, але скляний посуд залишається холодним, найімовірніше, він придатний для використання в мікрохвильовій печі. Якщо скляний посуд гарячий, але вода залишається холодною, найімовірніше, він не придатний для використання в мікрохвильовій печі.
Радять також використовувати неглибокі скляні контейнери — для рівномірного нагрівання їжі. Не розігрівайте в мікрохвильовій печі холодний скляний посуд одразу з холодильника або морозильної камери. Уникайте скляного посуду зі сколами або тріщинами. Зніміть кришки або пломби: переконайтеся, що всі кришки або пломби разом зі скляним посудом придатні для використання в мікрохвильовій печі та мають отвори для виходу пари.
Уникайте скляного посуду з металевим оздобленням або прикрасами, які можуть іскрити в мікрохвильовій печі, а також кольорового покриття, яке не завжди безпечне для використання в мікрохвильовій печі та може виділяти хімічні речовини у вашу їжу. Періодично помішуйте їжу: для рівномірного розподілу тепла, запобігаючи перегріву або утворенню холодних ділянок.





