Спочатку картоплю потрібно відварити та дістати зсередини картопляний мʼякуш. Далі все доволі легко — начиняємо картоплю заздалегідь підготовленою мʼясною начинкою та доводимо страву до готовності у духовці або мікрохвильовій печі.
Соус карбонара найчастіше готують з копченого бекону та пармезану. Але в цьому рецепті використано куряче філе, яке добре поєднується з вершками й сиром та створює ідеальну начинку для картоплі.
У цій страві важливо не переварити картоплю. Слідкуйте, щоб вона залишалась достатньо щільною, аби тримати форму під час запікання. Після варіння картоплю можна трохи підсушити в духовці (5 хв.). Не перегрівайте вершки з жовтком — якщо вогонь буде надто сильним, жовток згорнеться. Можна зняти сковорідку з вогню перед додаванням соусу, якщо робите подібний соус вперше. Якщо хочете досягти більш кремової текстури, додайте 1 ч. л. крохмалю до вершків.
Інгредієнти: 6 великих картоплин; 300 г курячого філе; 1 ст. л. олії; 10 г масла; 1 зуб. часнику; 120 мл вершків жирністю 33%; 1 жовток; сіль до смаку; чорний мелений перець до смаку; 25 г пармезану (для соусу); 25 г пармезану (для картоплі); петрушка для подачі.
Відваріть у підсоленій воді 6 великих картоплин у кожушках. Картопля має бути майже готовою, тож варити треба приблизно 60 хвилин.
Поріжте кубиком 300 г варено-копченого курячого філе.
На розігріту пательню додайте 1 ст. л. олії, 10 г масла та дрібно нарізаний зубчик часнику, обсмажте хвилину. Додайте філе та смажте мʼясо протягом 3–4 хвилин.
Окремо змішайте вершки та жовток, додайте сіль, чорний перець до смаку та 25 г тертого пармезану. Влийте суміш до філе, перемішайте та тушкуйте хвилину, помішуючи.
З вареної картоплі обережно дістаньте середину, зрізавши невеличкий край з кожної картоплини.
Заповніть картоплю соусом карбонара. Зверху посипте картоплю 25 г тертого пармезану.
Запечіть картоплю у духовці 2–3 хвилин на режимі гриль при 180–200 градусах або у мікрохвильовці. При подачі притрусіть дрібно нарізаною петрушкою.





