
Варто не забувати про лимон. Цей фрукт можна використовувати як заправку до весняного салату. Також до весняного раціону повинні входити ті овочі, які не втратили за зиму своїх корисних властивостей, ? капуста, морква, буряк, гарбуз. Можна додавати до салату консервований горошок, щавель та редис. Вони допоможуть організму швидше адаптуватися до зміни пори року та дозволять отримати всі потрібні організму в цей період організму. Отже, рецепти корисних весняних салатів.
Рецепт №1
Для приготування потрібні:
- буряк (1 шт.)
- морква (1 шт.)
- зелене яблуко (1 шт.)
- оливкова олія
- сік лимона
- паличка селери
Спосіб приготування: моркву, яблуко та буряк почистити та натерти на велику тертку. Додати олію та сік лимона, поставити в холодильник на дві години, потім можна подавати на стіл.
Рецепт №2
- 0,5 кг капусти
- селера
- кріп
- 4-6 помідорів чері
Спосіб приготування: капусту нашаткувати, додати нарізану тонкими пластинками селеру, подрібнену зелень, перець та сіль; змішати. Для соусу можна використати заправку за вашим смаком.
Рецепт №3
- щавель
- 3 яйця
- варена морква
- яблуко (замість щавлю можна взяти кропиву)
Спосіб приготування: яйця та моркву нарізати дрібними кубиками, яблуко натерти на велику тертку, додати ошпарену кропиву чи щавель, перемішати, додати оливкову олію, сіль перець.
Рецепт №4
- морква
- яблуко
- сік грейпфрута
- насіння соняшнику
Спосіб приготування: моркву та яблуко натерти на тертку, видавити сік з грейпфрута, полити ним моркву та яблуко (можна також додати шматочки цитрусового), присипати насінням.
Рецепт №5
- морква
- натертий часник
- перець
- майонез
- сіль
Спосіб приготування: натерти моркву, додати часник, заправити майонезом, додати сіль та перець за смаком.





