До складу грибів входить хітин, який представляє собою стійку речовину, що не засвоюється навіть дорослим організмом, не кажучи вже про дитячий. Травна система дитини до 7-річного віку ще формується, тому таку важку речовину адекватно сприйняти не може. До того ж, саме хітин не дає організму засвоювати інші поживні речовини, яких у грибах досить багато. У результаті користі від вживання грибів для дитини жодної, зате стрес для травної системи — забезпечено.
Гриби — це своєрідна природна губка, яка вбирає багато шкідливих речовин з навколишнього середовища. Отож гриби, зібрані в лісі чи навіть вирощені у спеціально відведених місцях — не найкраща їжа для дитини.
На думку лікарів, до 2-х років дітям не можна їсти гриби в жодному разі; з 2-х років можна поступово вводити гриби до раціону дитини, але це повинні бути гливи чи шампіньйони в дуже незначній кількості, спеціально для цього вирощені; з 7 років можна поступово збільшувати кількість грибів у раціоні. Проте деякі педіатри все ж дотримуються думки, що навіть у 7 років дитячий організм ще не здатен адекватно сприйняти хітин, тому краще почекати до 10-12 років, коли цей продукт принесе реальну користь, а не шкоду дитині.






