10 тонн жиру в Рівному — під арештом і псуються

1555 0

Ми у соцмережах:

10 тонн жиру в Рівному — під арештом і псуються

Взимку, в той час як ворог завдав по Рівному ракетні удари, міська влада активно проводила закупівлі. Сотні тисяч гривень з бюджету було витрачено на купівлю харчів для рівнян у «Пункти незламності». Адже передбачалося, що у разі повного блек-ауту люди там зможуть не лише зігрітися, але й перекусити. На думку чиновників, одним з таких важливих продуктів став тваринний жир, за який заплатили 1 мільйон 218 тисяч гривень. Цей продукт так і не був використаний. А згодом ним зацікавилися правоохоронці. Наразі 10,5 тонни тваринного жиру арештовані та лежать, псуючись, на складі одного з рівненських училищ.

Анатолій Карп’юк, керівник управління Західного офісу Держаудитслужби України в Рівненській області:

Нас залучали до перевірки цієї закупівлі. Наш висновок — цей жир потрібно повернути підприємцю, який його продав. Цей жир немаркований, на нього немає квитанції. У цьому вся й проблема. Цей жир не ідентифікований. Незрозуміло, хто його виготовив. У договорі вказано чітко, якщо є якісь проблеми з якістю цього жиру, то він має бути повернутий продавцю. Останній, зі свого боку, має замінити товар або повернути гроші в бюджет Рівного. Тому, на мою думку, накладення арешту на цей жир є помилкою. Адже він зараз зберігається в приміщенні, де для цього немає умов. З часом він зіпсується.

Додамо, що жир для рівненських «Пунктів незламності» продав підприємець Сергій Омельчак, який займається роздрібною торгівлею та бере активну участь у торгах, які розігрує влада у різних громадах Рівненщини.

23 березня правоохоронці провели обшуки вдома у підприємця, вилучили документацію, телефон та ноутбук.

Справа розслідується за ч. 4 ст. ККУ (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вони вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також