107% виконання бюджету Рівненщини в умовах пандемії

725 0

Ми у соцмережах:

Віталій Коваль

Станом на початок квітня Рівненщина виконала обласний бюджет на 107,6%. За три місяці доходи місцевих бюджетів зросли на 207,8 млн грн. Це на 17,7% більше, ніж у січні-березні минулого року. Таким чином, доходи склали майже 1,4 млрд грн.

— Збільшення надходжень свідчить про те, що роботодавці почули нас і почали легалізувати своїх працівників. З початку року офіційно почали працювати майже 14 тисяч осіб. Завдяки цьому податки на доходи фізичних осіб зросли на 17,6%, — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Загалом, найбільше доходів надійшло до місцевих бюджетів об’єднаних громад області. Їхні надходження збільшилися майже на чверть. Поповнюють свої скарбниці з позитивною динамікою і міста обласного значення. Дещо нижчий показник наповнення районних бюджетів.

Незаконний бізнес також почав виходити з тіні, реєструватися і платити податки, зокрема, нелегальні АЗС та пилорами. У результаті в область надійшло майже 42 млн грн акцизного податку. А сплата єдиного податку в цілому зросла на 10,9%.

— Ми докладаємо усіх можливих зусиль, аби за непростих економічних обставин Рівненщина продовжувала розвиватися. Додаткові надходження до місцевих бюджетів — це реалізація соціальних програм, будівництво запланованих об’єктів. Також це додаткові фінансові можливості для міст та районів в умовах протидії коронавірусу, — зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Спілкувалася Світлана Зозуля.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також