Таку невтішну статистику наводить управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за 2019 рік.
Загалом кишкові інфекції в Рівному спеціалісти Рівненського обласного лабораторного центру фіксували у 805 випадках протягом минулого року. З них 477 захворілих – дитяче населення.
«Найбільше занепокоєння викликають випадки захворювання населення на сальмонельоз. Серед рівнян 200 осіб перехворіли цією небезпечною хворобою, із них 95 – діти віком до 18 років», - йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.
У 2019 році фахівці служби провели відбір проб харчових продуктів та продовольчої сировини безпосередньо на виробництві та у місцях офіційної торгівлі. На мікробіологічні показники досліджено:
28 проб готової продукції,
36 проб продовольчої сировини м’яса,
69 проб курячих яєць,
34 проби тушок курей,
36 проб сировини риби,
а також 13 проб готової рибної продукції на наявність токсину ботулізму.
Усі досліджені проби виявилися задовільними та епідемічно безпечними. Дослідження проводила Рівненська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.