4 факти на користь туї: чому варто посадити це дерево

6901 0

Ми у соцмережах:

4 факти на користь туї: чому варто посадити це дерево

Про користь туї ходять легенди. Наприклад, масло, приготоване з хвої цієї рослини, допомагає навіть в боротьбі з раковими захворюваннями, його застосовують при виведенні бородавок і для очищення шкіри.

Про користь туї ходять легенди. Наприклад, масло, приготоване з хвої цієї рослини, допомагає навіть в боротьбі з раковими захворюваннями, його застосовують при виведенні бородавок і для очищення шкіри. Але, звичайно, більшість людей цікавить, яку користь від цього дерева можна отримати, посадивши його на присадибній ділянці.

Фітонциди

Напевно, кожен помічав, що туї зазвичай висаджують в парках, біля лікарень і санаторіїв. Туя виділяє величезну кількість фітонцидів, майже в два рази більше звичайних листяних дерев! За рахунок них підвищується імунітет, швидше відбувається загоєння ран, очищаються легені, проходять алергічні захворювання. Стимулюють фітонциди і шлунково-кишкову діяльність, прискорюючи обмін речовин. Якщо людина займається довгий час сидячою роботою, то посаджені біля офісу туї здатні врятувати його від маси хвороб.

Фітонциди ефективно вбивають шкідливі грибки і бактерії. Саме тому тую садили навколо особняків ще в давні часи - вважалося, що вона перешкоджає поширенню епідемій. І це дійсно так!

Кисень

Останнім часом розплідники рослин активно розпродають сорт туї «Брабант». Цей вид користується популярністю тому, що навіть взимку зберігає свій зелений колір. Це означає, що навіть у зимовий час в рослині триває фотосинтез і виділяється кисень. Звичайно, в холодну пору року він виділяється не в такій великій кількості, як влітку, але майже кожна людина може відчути, як біля насаджень туї завжди легко дихається і з'являється енергія. Особливо часто намагаються купити даний вид дерев підприємства, у яких на внутрішній території розташована велика кількість транспорту. До речі, туя абсолютно не боїться вихлопних газів - вона навпаки буде очищати повітря.

Придбати тую Брабант, Ауресценс,Рейнголд, Смарагд та інші види рослини можна в розпліднику https://greensad.ua/category/tuja/.

Захист від пилу

Чагарник туї розростається в дуже щільну живопліт. З огляду на те, що туя не боїться брудного повітря, таку огорожу можна висаджувати прямо біля дороги. Це справжній порятунок для власників заміських ділянок, які розташовані біля жвавих трас. Щільна хвоя ефективно затримує пил. А що осіли на Хвоїнки частки легко змиваються дощем або під час поливу.

Туя, на відміну від інших хвойних, не виділяє власний пил. Це не тільки добре для алергіків, а й позитивно позначається на чистоті території.

Захист від шуму

Ще одна важлива властивість даної породи - вона досить непогано гасить шуми. Якщо висадити дерево на додаток до паркану, то можна насолоджуватися тишею. Найкращий ефект при цьому досягається при висадці живоплоту в два або три ряди. Потрібно враховувати, що ефект від такої огорожі буде досягнутий тільки через кілька років, коли посадки добре розростуться. Крім естетичної, туя може виконувати величезну кількість і корисних функцій на ділянці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також