Він буває двох видів:
Фізіологічний
Виникає через зниження рівня глюкози в крові. Приблизно через 4 години після прийому їжі гіпоталамус надсилає сигнал у мозок, і ми відчуваємо голод. Після їжі рівень глюкози відновлюється — голод зникає.
Психологічний
З’являється навіть без реальної потреби у їжі. Його запускає кора головного мозку при вигляді смачної страви, апетитного запаху або під дією стресу й негативних емоцій.
Фізіологічний апетит вчить нас слухати тіло, а психологічний — часто змушує їсти зайве.
Може знизити рівень глюкози в крові після їжі та навіть зменшити апетит вживання столової ложки яблучного оцет. Це ще й може забезпечити стабільніший рівень енергії упродовж дня.
Допоможе контролювати апетит і вода. Вісім склянок холодної води здатні зменшити відчуття голоду. Але пам’ятайте: вода не замінить повноцінне харчування. Її роль — підтримати обмін речовин, роботу організму та загальне самопочуття.






