А якби не на столах? Відео п’яних танців лікарів-онкологів не вплине на їхніх пацієнтів

553 0

Ми у соцмережах:

А якби не на столах? Відео п’яних танців лікарів-онкологів не вплине на їхніх пацієнтів

Тому, хто хоча би раз у житті мав справу з онкодиспансером, ніколи не забути атмосфери цього закладу, де перед реальною загрозою смертельної хвороби пацієнти та їхні родичі готові віддати лікарю останнє в надії на порятунок (скоріше за все, марній). Ніде більше лікарям так щедро не дають, ніде більше лікарі так легко не беруть. Їх можна зрозуміти — щоденно борючись за життя пацієнтів, особливо позитивних емоцій не отримаєш. Але є серед лікарів найбільш мужні і сміливі, які просто рвуться до того онкодиспансеру, аби допомогти людям і «заробити» чималі додаткові гроші. Це відбувається у всіх подібних закладах незалежно від регіону. Може тому, зібравшись до Рівного на науково-практичну конференцію, лікарі-онкологи вирішили зняти стрес за допомогою гучної пиятики із піснями та танцями. І все було би нічого, якби хтось не вирішив танцювати не на підлозі, а на столах. Саме це не на жарт обурило користувачів соцмереж, куди добрі люди злили відео лікарської гулянки у Рівному. Мовляв, гуляти на чесно взяті з пацієнтів гроші можна, але ж не так зухвало!

Микола НЕСЕНЮК.

Як наслідок, своїх посад може позбутися все керівництво Рівненського протипухлинного центру разом із головним лікарем Григорієм Максим’яком, який на згаданому відео підтанцьовує під патріотичну пісню «Той, хто любить Україну, має бути з нами» на тлі танцюючих на столах колег.

Кажуть, що за оприлюдненням цього відео можуть стояти недруги Максим’яка. В області накопичилося чимало претензій і до самого головного лікаря, і до очолюваного ним колективу медиків.

Низка журналістських розслідувань доводить вимагання лікарями грошей у хворих на рак. Існують і судові прецеденти — син і невістка заступниці медичного директора Тетяни Щегловської, які теж працюють в онкодиспансері, були засуджені за 5 тисяч доларів хабара. Минулого року Іван та Вікторія Щегловські уклали угоду зі слідством та були оштрафовані на більше 35 тисяч гривень кожен.

Головним конкурентом Григорія Максим’яка за посаду головного лікаря називають Олександра Ткача, брата головного лікаря обласної лікарні Віктора Ткача. Цю кандидатуру підтримує частина політичних сил в обласній раді. Однак, як стало відомо, після скандальної вечірки заяви на звільнення написали головний лікар Григорій Максим’як, медичний директор Олександр Ткач, заступник медичного директора з хірургічної роботи Лілія Курушина та заступник медичного директора з клінічної онкології Тетяна Щегловська.

У найближчі тижні голова Рівненської облради Андрій Карауш має визначитися з тим, хто очолить обласний онкодиспансер після скандалу.

Микола Кучерук, перший заступник голови Рівненської облради, який курує медицину:

— Ця наукова конференція — серйозний захід. Готувалися до неї кілька тижнів. Конференцію проводили під егідою Міністерства охорони здоров’я України та департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОВА. Можете уявити, який був скандал, коли оприлюднили те відео, де медики танцюють на столах. Виявляється, була найнята весільна тамада та заготовлена ціла програма з розвагами. Але це уже на совісті медиків. У керівництва обласної ради позиція категорична: таке неприпустимо робити під час війни. Після того, що сталося, то я б не хотів надто виділяти персонально Григорія Максим’яка, який вже поніс відповідальність та написав заяву на звільнення. Нагадаю, що я неодноразово виступав на сесії, його критикуючи. Всі депутати знають мою позицію.

На мою думку, наш обласний протипухлинний центр уже давно загальмував у розвитку та не йде в ногу з часом. У нас розвиваються обласні дитяча та доросла лікарні, а у протипухлинному центрі був застій. Там потрібні реформи.

Хочу наголосити, що зміна керівництва ніяк не позначиться на роботі обласного протипухлинного центру. Тому хворі не постраждають, а лікарня як працювала, так і працюватиме у стаціонарному режимі. Ні один пацієнт не залишиться без допомоги.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також