А заодно — штучну ялинку і для Квасилова, але дешеву

1625 0

Ми у соцмережах:

Цього року буде і нова ялинка, і нові іграшки

У Рівному вже почали готуватися до новорічно-різдвяних свят. Запустила цей процес минулого тижня міська рада, виділивши близько трьох мільйонів гривень на підготовку до святкувань. На купівлю штучної ялинки для Рівного використають 1 мільйон 130 тисяч гривень, а для Квасилова — лише 50 тисяч. Але це ще не всі витрати.

Руслан Гудима, начальник департаменту інфраструктури та благоустрою:

— Не можна було затягувати, бо тільки тендерна процедура може зайняти близько місяця. Вартість штучної ялинки висотою 18-20 метрів становить близько 1 мільйона 130 тисяч гривень. Для штучної ялинки ще потрібно придбати нові вогники. Адже старі, які нагріваються, на таке дерево чіпляти не можна. Коштуватиме піксельне 3D-освітлення на ялинку з пультом управління ще близько мільйона. Для штучної ялинки потрібно купити й нові іграшки різних розмірів та маківку, яка прикрашатиме верх ялинки. Також придбаємо антивандальні щити — їх встановимо перед деревом, щоб захистити і ялинку, і людей.

Цього року ми організовуємо свято не лише у Рівному, але й Квасилові. Штучна ялинка для селища з вогниками та облаштуванням коштуватиме приблизно 100 тисяч гривень.

Віта Кисільова, староста Квасилова:

— Нам потрібна не така висока ялинка, як для Рівного. Наше дерево буде висотою близько 5-7 метрів. Вартість таких штучних ялинок — приблизно 50 тисяч гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також