Адмінсуд не має коштів на конверти

1535 0

Ми у соцмережах:

Адмінсуд не має коштів на конверти

За півроку Рівненський окружний адміністративний суд до державного бюджету та різних цільових фондів стягнув понад 25 мільйонів гривень. Натомість сам суд знаходиться в жалюгідному стані. Починаючи від необлаштованого приміщення і закінчуючи елементарним — відсутністю коштів на зв’язок.

— Цьогоріч нашу установу профінансовано лише на 10 — 20% від потреби, — бідкається голова Рівненського окружного адміністративного суду Василь Шарапа. — Держава забезпечила фінансування лише захищених статей видатків — зарплатня та комунальні послуги. На решту, наприклад, ремонт, меблі, не виділено жодної копійки. А на послуги послуги зв’язку дали всього 10% від потреби. Якщо без ремонтів ще можна обійтись, то відсутність зв’язку може повністю паралізувати роботу суду. Ускладнює ситуацію те, що адмінсуди, на відміну від решти судів, не мають права брати гроші за послуги інформаційно-технічного забезпечення. — Минулого року нам вдалося вдосталь закупити марки та конверти, які використовували й цьогоріч, — продовжує пан Шарапа. — Але вони вже закінчуються. Тож намагаємося економити. Повідомляємо про слухання справи учасників процесу по телефону чи електронною поштою, якщо вони вказані у позовних заявах. Якщо це питання не буде вирішене, робота суду буде паралізована. Я майже щодня телефоную до столичного керівництва з проханням вирішити цю проблему, але поки безрезультатно. Відповідь одна: немає коштів.

Довідка «РВ» За перше півріччя Рівненський окружний адміністративний суд розглянув 4617 позовних заяв. Більшість з них — 2561 — це скарги фізичних та юридичних осіб на неправомірні дії податкової, Пенсійного фонду, органів Міністерства праці та соціального захисту населення. У 2229 випадках суд визнав, що права позивачів справді було порушено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також