Активісту спалили авто за те, що виступив проти Хомка?

1381 0

Ми у соцмережах:

Активісту спалили авто за те, що виступив проти Хомка?

Два вщент спалених автомобілі, обгорілі балкони та пошкоджений фасад будівлі. Такі страшні наслідки нічної пожежі, яка сталася 11 листопада у дворі житлового будинку на вулиці Жукова у Рівному. Зі слів очевидців, причиною пожежі став підпал автомобіля громадського активіста, координатора руху "Рівне без Хомка" Романа Мартина.

мартин2 Як стверджують очевидці та згідно з повідомленнями рятувальників, пожежа спалахнула о 3-й годині ночі. Спочатку горів тільки автомобіль Романа Мартина, однак через сильний вітер полум'я перекинулось на сусіднє авто та фасад будинку. Займання виявили мешканці будинку, проте врятувати транспорт не вдалося, і він вигорів вщент. Роман Мартин впевнений, що цей підпал пов'язаний з його громадянською позицією та агітацією проти чинного голови Рівного. — На будинку встановлено відеокамери, де чітко видно, як двоє хлопців спочатку обливають мою машину якоюсь рідиною, а потім підпалюють її, - розповідає Роман Мартин. — Мене розбудили сусіди, коли від авто вже нічого не залишилось. Я впевнений, що цей підпал є помстою за мою громадянську позицію. За те, що останні два місяці я постійно порушую питання участі міського голови та його оточення у корупційних скандалах. Тим більше, мені та моїм родичам раніше неодноразово погрожували. Люди, які називали себе "прихильниками Хомка", наказували, щоб я припинив висловлюватись проти голови, інакше я "про це пошкодую" і "мені це так не пробачать". роман мартин

Роман Мартин
Володимир Хомко свою причетність до підпалу авто громадського активіста заперечує та називає це політичною маніпуляцією. — Сьогодні вночі помічнику голови Рівненської обласної ради та громадському активісту руху "Рівне без Хомка" Роману Мартину спалили авто. Дайте відповідь самі собі: кому вигідний цей інцидент за чотири дні до виборів і саме в переддень виходу усіх друкованих ЗМІ Рівного? Тільки Якимцю. Це така ж гнила провокація, як і справа про мільйон. Хтось сумнівається, що штаб Якимця сам найняв Мартина, сам йому платив і сам спалив йому авто, пообіцявши купити нове?! З огляду на викинуті Якимцем десятки мільйонів — це дрібничка, — сказав Володимир Хомко журналісту одного з рівненських видань. — І ще одне. Зважаючи на те, що провокація була організована під відеокамерами, не здивуюсь, якщо завтра знайдуть якогось бомжа чи наркомана, який скаже, що замовником був саме Хомко. Межі цинізму у цих людей немає. Дай Бог, щоб це був останній інцидент у Рівному за участі брудних бурштинових мільйонів. Роман Мартин підкреслив, що для нього не важливо, хто спалив автомобіль — Хомко чи його опонент. Головне, щоб людей, які спланували і реалізували цей злочин, якнайшвидше затримали та покарали. Також він додав, що зараз в оточенні голови є люди, які могли здійснити підпал і без його відома, через "свою дурість та щоб довести свою вірність". Сергій Зейналов, активіст рівненського "Дорожнього контролю" та журналіст, якому місяць тому також спалили авто, також прокоментував ситуацію: — За цілий місяць правоохоронці навіть не провели експертизи мого автомобіля. Як у міліції, так і в прокуратурі відхрещуються від мене і жодних пояснень не дають. Слідчий, до якого ходив декілька разів, посилається на таємницю досудового розслідування і каже, що не може розголошувати деталей справи. Насправді ж це свідчить про одне — бездіяльність правоохоронців. Зв'язувався з Романом Мартином. Домовилися, що спільно шукатимемо винуватців. Не здивуюся, якщо виконавці були одними і тими ж. Правда, замовники, очевидно, різні. Діяльність Романа більше пов'язана з політикою, моя — з розкриттям злочинів правоохоронних органів. Думаю, нам вдасться знайти винних своїми силами і передати їх правоохоронцям. Але я майже впевнений, що винних не покарають, особливо тих, хто замовляв підпал мого авто. Справа у тому, що у коло підозрюваних входять люди, пов'язані з правоохоронними органами, а своїх там завжди прикривають.
Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також