Аквафітнес: користь для дітей та дорослих

37 0

Ми у соцмережах:

Аквафітнес: користь для дітей та дорослих

Регулярна фізична активність сприяє укріпленню здоров'я та покращенню самопочуття. Спорт зміцнює м’язи, удосконалює фігуру, позитивно впливає на психоемоційний стан. Активні заняття підвищують рівень ендорфіну, усуваючи прояви стресу. Зацікавленість до фізичної культури варто розвивати змалку. Таку можливість надають спортивні комплекси — відвідувати заклад можна всією родиною. Однією з доступних форм фітнесу у Черкасах є тренування в басейні. Це безпечно, корисно, підходить для людей всіх вікових категорій та рівня підготовки. 

Плавання: позитивний вплив на дитяче здоров’я

Цей вид спорту підходить навіть для малюків першого року життя. Виконання вправ у воді розвиває координацію, зміцнює м’язи та укріплює імунітет. Причини водити дитину в басейн:

  • профілактика сколіозу та інших захворювань опірно-рухового апарату. У процесі плавання навантаження не відчуваються. М’язи міцнішають, утворюючи міцний корсет в області спини;
  • ефект загартовування. Відбувається внаслідок різниці температур води та навколишньої середи;
  • здоровʼя серцево-судинної системи. Плавання належить до категорії кардіотренувань, проте відбувається воно без перенапруги;
  • стабільний емоційний стан. Заняття в басейні приносять задоволення, дають можливість позбутися негативу, витратити надлишкову енергію;
  • формування сильних рис характеру: дисциплінованості, цілеспрямованості, рішучості.

Плавання допоможе дитині подолати страх, розвинути впевненість у собі, укріпити здоров’я, м’язи та кістки. 

Фітнес у басейні: переваги виконання фізичних вправ у воді

Багато жінок вибирають саме цей вид тренувань із метою позбутися зайвої ваги чи удосконалення форм рельєфу фігури. Заняття проходять із задоволенням, проте навантаження зовсім не відчуваються. Аквафітнес сприяє інтенсивному спалюванню калорій, проте для нормалізації ваги потрібно дотримуватись дієти. Басейн підходить для будь-кого. Не мають значення вік та рівень фізичної підготовки.

Корисним буде фітнес для людей, які відновлюються після операцій чи травм. Одужання відбувається завдяки виконанню фізичних дій без зайвих навантажень на суглоби та м’язи. Процес тренування контролюється інструктором. Цим забезпечується індивідуальний підхід до відвідувачів. Зацікавленість у заняттях та мотивація виникають шляхом підбору різноманітних вправ. При цьому збільшення навантажень відбувається поступово, щоб уникнути травмувань та м’язових спазмів.

Переваги занять аквафітнесом

Внаслідок того, що вага тіла, яке знаходиться у воді, стає набагато меншою, людина може тренуватися тривалий час, не відчуваючи дискомфорту та втоми. Це сприяє втраті великої кількості калорій та зниженню ваги. Також витрачається енергія внаслідок низької температури води, причому набагато більше, ніж це відбувається при виконанні вправ на суші. 

Заняття у басейні — найкращий спосіб знизити вагу без зусиль. У роботі залучені глибокі шари м’язів, що сприяє розщепленню жиру в проблемних зонах. Інтенсивні тренування не несуть негативного впливу на суглоби та хребет, як це відбувається на суші. Коли втрата ваги стане помітною, шкіра виглядатиме пружною та підтягнутою. Під тиском води виконується гідромасаж, позитивно впливаючи на шкіру.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також