Алое вера: косметика — з підвіконня

622 0

Ми у соцмережах:

Алое вера: косметика — з підвіконня

Ця рослина дієво бореться з випаданням волосся і передчасною сивиною, розгладжує дрібні зморшки, гоїть рани та опіки

Найбільш відомі види алое — алое деревоподібне, відоме як «столітник» (його зазвичай застосовують всере­дину) та алое вера, популярний інгредієнт лікувальної косметики. Ця рослина має унікальним хімічний склад. У ній міститься понад 75 активних речовин, зокрема: алоїн та сапоніни; органічні кислоти (альфа-амілаза); мінеральні елементи: каль­цій, калій, натрій, магній, цинк, мідь, хром, залізо, марганець, на­трій, фосфор; замінні й незамінні амінокис­лоти; вітаміни: В1, В2, ніацин, В6, В12, С, холін, фолієва кислота, Е, А, бета-каротин тощо.

Алое має бактерицидні й протизапаль­ні властивості — використо­вують у стоматології у випадку запалення ясен, а також у дерма­тології — від себореї. Тонізуючі та антиоксидант­ні: рослина входить до складу багатьох косметичних засобів — вона позитивно впливає на шкіру, оздоровлюючи й омолоджуючи її, усуває недосконалості та дрібні зморшки. Регенеруючу і ранозагою­вальну: за рахунок стимуляції вироблення колагенових волокон алое прискорює регенерацію шкі­ри, допомагаючи швидше гоїтися саднам, опікам, мозолям і по­різам, заспокоює подразнення і усуває почервоніння.

Алое вера — один із найбільш потужних природних стимулято­рів росту волосся: він пробуджує та інтенсивно живить волосяні цибулини. Крім того, бореться із ламкістю волосся (зволожує його по всій його довжині, завдяки чому воно робиться більш глад­ким та еластичним), а також над­мірною сухістю голови. А ще, за рахунок стимуляції виробництва пігменту меланіну, запобігає появі ранньої сивини.

Найкращими лікувальними властивостями володіє алое, яко­му 3-4 роки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також