Амбітний проєкт для України пропонують чиновники та нардепи з Рівненщини

2176 0

Ми у соцмережах:

Амбітний проєкт для України пропонують чиновники та нардепи з Рівненщини

Він вже має назву - «Меблеве економічне диво». До обговорення долучилися представники обласної військової адміністрації, народні депутати, фахівці галузі.

Україна може стати найбільшим виробником меблів у Європі. При цьому щороку експортувати товарів на 14 млрд доларів. Для цього потрібна державна підтримка. 

- Країні потрібне «Меблеве економічне диво». І Рівненщина має стати його центром, - наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - Підприємства регіону забезпечують 62% загальноукраїнського виробництва фанери, 100% - сірників, 72% - меблів для сидіння, 22% -деревостружкових плит. Саме тому Рівненщина має займати ключове місце в цьому проекті.

На Рівненщині  крім потужних місцевих меблевих виробників, уже є 7 нових підприємств, які релокувалися з постраждалих регіонів. В області продовжують розвивати меблевий кластер. Основна мета ініціативи - включити її в план відновлення країни. Аби держава підтримувала лісову, деревообробну і меблеву галузі. Адже це збільшення економічного потенціалу не лише Рівненщини, а й всієї країни, відкриття нових меблевих фабрик, створення робочих місць.

Рівненська ОДА повідомляє, що меблева галузь є однією з найперспективніших напрямків економіки, який стрімко розвивався до війни. У деревообробній та меблевій галузях країни на сотнях підприємств працюють понад 100 тисяч українців. А у 2021 році експорт українських меблів становив 1,05 млрд $. Проєкт «Меблеве економічне диво», який розроблений представниками галузі, подали на включення до плану відновлення країни.

 

Присутні переконані, що в умовах війни, а особливо післявоєнного відновлення житла та інфраструктури, потреба у продукції деревообробних та меблевих підприємств є значною і буде стрімко зростати. За розрахунками експертів, за умови належної державної підтримки цих галузей Україна може стати найбільшим виробником меблів у Європі.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також