Антикорупційний суд заарештував екснардепа з Рівненщини

1201 0

Ми у соцмережах:

Антикорупційний суд заарештував екснардепа з Рівненщини

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого НАБУ і САП підозрюють спільно з підприємцем Сергієм Тищенком у співорганізації заволодіння націоналізованими нафтопродуктами олігарха-втікача Сергія Курченка.

Таке рішення 26 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС Наталя Мовчан, повідомляє «Слово і діло».

- Клопотання – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Сергія Пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного Пашинського визначити до 25 квітня 2024 року, – оголосила рішення суддя.

Одночасно Пашинському визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 272,52 млн грн. Після внесення коштів він вийде з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками у кримінальному провадженні та іншими особами з приводу повідомленої йому підозри; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував бізнесмена Сергія Тищенка у цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Сергію Пашинському, бізнесмену Сергію Тищенку та іншим у заволодінні арештованими нафтопродуктами Курченка, які підлягали націоналізації.

Слідство встановило, що у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням законодавства. На думку слідства, Тищенко та Пашинський розробили схему заволодіння арештованим майном та створили для цього злочинну організацію. Вони домоглися передачі паливо-мастильних матеріалів державному підприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб. При цьому Пашинський забезпечив контроль за базами зберігання нафтопродуктів підрозділами МВС, діями яких на місцях керували члени злочинної організації.

Надалі держпідприємство під приводом «вимушеності продажу» у повному обсязі реалізувало сировину за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. Частково отримані за це кошти вивели на рахунки компаній, у той час як до державного бюджету не надійшло жодної гривні. Загальна сума збитків, завданих державі у результаті реалізації схеми, становить 967 млн грн. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також