Антимонопольний оштрафував дві рівненські фірми і заборонив їм три роки брати участь у тендерах

3031 0

Ми у соцмережах:

Інвесттрансбуд-М зареєстрований у цьому будинку на вулиці Гетьмана Мазепи у Рівному. Фото - з Google.Maps

Антимонопольний комітет України на 68 тисяч гривень оштрафував два товариства – «Інвесттрансбуд-М» та «Бетонекс Плюс», які у листопаді 2017 році брали участь у торгах, оголошених Рівненським ШЕУ, на закупівлю піску, гравію та щебеню.

ШЕУ на «Prozorro» виставило бажану ціну у 980 тис. грн. Згадані товариства опустили її до 588 тис. грн.

З меншою на одну гривню сумою перемогло «Інвесттрансбуд-М», з яким ШЕУ і підписало договір.

Громадська організація «За чесний тендер» та депутатка Рівненської облради Діана Гордійчук подали на згадані фірми скаргу до Антимонопольного комітету України, запідозривши змову між ними.

Вчора, як повідомив «За чесний тендер», було оприлюднене рішення адмінколегії рівненського відділення АМКУ, в якому підтвердили, що товариства вчинили антиконкурентні узгоджені дії під час торгів.

Хоча участь у тендері брали п’ять учасників, «Інвесттрансбуд-М» та «Бетонекс Плюс» мають спільних засновників.

Так, «Інвесттрансбуд-М» зареєстроване на вулиці Гетьмана Мазепи, 31 на братів Олександра та Романа Маркових. Основна діяльність товариства – виробництво бетонних виробів.

«Бетонекс Плюс» зареєстрований вдома в Олександра Маркова та належить йому, братові Роману та Олександру Кундеусу. Діяльність підприємства спрямована на виробництво бетонних розчинів.

Антимонопольний оштрафувати кожну з цих фірм на 68 тисяч гривень та на три роки заборонив їм брати участь у публічних закупівлях.

- Наш досвід показує, що наразі органи АМКУ найефективніше борються зі зловживаннями на тендерах. Чекаємо на рішення у справі, де фігурують ПВКФ "Фіалка", ТзОВ "Укрбудреммонтаж інжиніринг" та ТзОВ "Стиль-Декор", - додають у ГО «За чесний тендер».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також