Апельсиновий фреш: без шкоди для здоров’я

2241 0

Ми у соцмережах:

Апельсиновий фреш: без шкоди для здоров’я

Свіжовичавлені соки, або фреші, є набагато кориснішими, ніж магазинні. Проте і їх треба правильно вживати, інакше замість користі вони можуть завдати шкоди. Перш за все, мова йде про апельсиновий фреш, в якому є багато вітамінів та корисних мікроелементів, але пити його треба з дотриманням певних правил.

Дієтологи зазначають, що фреші, а особливо апельсиновий, не можна пити натщесерце. Кислий сік подразнює слизову оболонку шлунка. Тож якщо регулярно вживати апельсиновий фреш на голодний шлунок, це може спровокувати гастрит. Тому краще пити сік після сніданку.

Щоб свіжий апельсиновий фреш не подразнював слизову оболонку шлунка та кишечнику, його можна розбавити на третину звичайною водою. Розбавляти фреші можна, а ось фільтрувати — ні. Тому що саме в їхній м’якоті міститься найбільша кількість корисних речовин.

Крім того, цукор і кислоти, які містяться в апельсиновому свіжовичавленому соку, повільно руйнують зубну емаль. Тому пити його треба через трубочку, щоб вона не пошкоджувалася. Також після вживання апельсинового фрешу варто прополоскати рот теплою водою, але ні в якому разі не чистити зуби: так можна пошкодити розм’якшену ним емаль.

Обережно до фрешів треба ставитися людям, які мають схильність до алергії, а також ними не варто зловживати людям з ожирінням, оскільки свіжовичавлені соки є доволі калорійними.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також