Арка у Рівному вже падала сама

1845 0

Ми у соцмережах:

Арка у Рівному вже падала сама

Триває капітальний ремонт входу в парк ім. Шевченка з вулиці Чорновола в Рівному. Ремонтують сходи та облаштовують простір довкола них, встановлюють пандус. А от вхідну арку довелося демонтувати, бо виявилось, що вона вже сама почала падати — нахилилась на 17 см.

Ще три роки тому виготовили проєктно-кошторисну документацію, згідно з якою ремонт входу мав би обійтися міському бюджету у 260 тис. грн. Тепер ця сума зросла вдвічі: відповідно до тендерної документації мова йде про 408305 гривень. За ремонт взялася компанія «ІБК Промжитлобуд».

Олексій Хмилецький, директор міського об’єднання парків культури і відпочинку:

— Колони арки мали тріщини. І це могло призвести до непередбачуваних наслідків. Тому мусили їх знести. Ті елементи колон, які мають тріщини, замінять на такі ж конструкції, що матимуть такий же вигляд. Ми підсилюємо також фундамент, тому що нахил арки на момент, коли розпочинали ремонт, становив уже 17 сантиметрів.

Щодо того, чому зросла вартість капітального ремонту, то 260 тисяч, про якій йшла мова, — це ціни 2017 року. З того часу вони значно підвищилися. За документами, капітальний ремонт мають завершити до кінця року, проте підрядник обіцяє зробити це раніше.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також