Ароматичні свічки: в чому криється небезпека

1857 0

Ми у соцмережах:

Ароматичні свічки: в чому криється небезпека

Ароматичні свічки забезпечують розслабляючий ефект за рахунок ароматерапії й затишну атмосферу завдяки мерехтливому світлу. Вони також можуть маскувати небажані запахи в будинку своїми свіжими, квітковими, мускусними, деревними або фруктовими ароматами. Однак якщо ви годинами спалюєте свою улюблену свічку, вона наповнює ваш будинок не тільки ароматом, але й хімічними речовинами.

Більшість свічок виготовляють з парафіну, який є побічним продуктом переробки нафти. Тож при горінні вони виділяють леткі органічні сполуки, деякі з яких включають ацетон, бензол і толуол, які були визнані канцерогенами.

В недорогих свічках також зазвичай використовують синтетичні ароматизатори. Оскільки виготовляються вони з потенційно шкідливих хімічних речовин, включаючи формальдегід, спирт та складні ефіри, то ці синтетичні аромати можуть викликати небажані впливи на здоров’я.

Деякі люди навіть не можуть зайти в магазин, де продаються ароматичні свічки, навіть якщо ці свічки там не горять. Вони виділяють стільки аромату, що можуть викликати напади астми і навіть мігрені.

Для людини, яка запалює свічку щодня протягом багатьох років або просто використовує її часто, вдихання цих небезпечних забруднюючих речовин, що витають у повітрі, може сприяти таким ризикам для здоров’я, як рак, алергія та навіть астма.

Хоча ароматичні свічки можуть не мати миттєвого негативного впливу на звичайну людину, все ж слід вжити заходів обережності. Як і все в житті, важливо дотримуватися помірності при запалюванні свічок.

Купуючи свічки, шукайте ті, які зроблені з натуральних матеріалів. Свічки з бджолиного або соєвого воску виділяють менше летких органічних сполук, і їх безпечніше спалювати вдома. Не запалюйте свічки в невеликих закритих приміщеннях протягом тривалого часу і, якщо це можливо, відчиніть вікно, щоб покращити вентиляцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також