Асфальтувати кільце на Колоденку будуть по ночах

1225 0

Ми у соцмережах:

Асфальтувати кільце на Колоденку будуть по ночах

В районі Червоних Гір у Рівному, дорогою до головного міського кладовища та до села Колоденка, нарешті почали облаштовувати транспортну розв’язку. На перетині вулиць Стельмаха-Енергетиків-Рівненської зроблять велике кільце, а трохи далі — ще одне, але менше. Тендер виграла будівельна компанія «Будальянс груп», якій заплатять з міського бюджету майже 15 млн грн. Підготовчі роботи стартували ще 21 червня, а от основний етап планують розпочати наприкінці липня.

Загалом роботи триватимуть майже чотири місяці. Як розповів «Суспільному» інженер «Будальянс груп» Андрій Котоуч, спочатку — підготовка:

— Знімаємо асфальтне покриття, демонтуємо старий тротуар та проводимо валку дерев. Вже облаштовано бортові камені. Намагаємось якомога швидше виконати ці роботи, щоб не створювати незручності громадянам. Щоб не створювати великий колапс заторів, ми будемо будувати кільце вночі — через місяць. За цей період ми повинні покласти асфальт на вулиці Стельмаха і зробити кільцеву розв’язку біля ПМК-100.

Володимир Ляшук, керівник міського УКБ:

— Вартість даного проєкту на сьогодні загалом становить 16,5 млн гривень. Влаштування самого кільця і продовження вулиці Стельмаха, це орієнтовно 450 метрів — з укладанням дорожнього покриття, бруківки на пішохідних доріжках, буде частково заміна опор під освітлення, благоустрій. Плануємо завершити протягом чотирьох місяців. Тому що є великий обсяг робіт, особливо, що стосується влаштування бордюрів, вкладання бруківки. Заміну асфальтового покриття планується проводити в нічний час.

Щодо перспектив, то ми зрозуміли, що коли робиться кільцева розв’язка, то зменшується аварійність. І сьогодні ми дивимося по Рівному, де в нас є ще проблемні ділянки, де можна побудувати кільце. Надалі у нас в розробці кільцева в районі вулиць Басівкутської-Дворецької, що в районі залізничного мосту; проїзд по Дубенській в бік аеропорту, там завжди складний рух. Є ще задум облаштувати кільце на вулиці Кобзарській (колишня Пухова) і Захисників Маріуполя. Це кілька таких проєктів як найближча перспектива. Надалі буде вивчатися ситуація з рухом транспорту в місті — десь потрібен світлофор, десь кільцевий рух в тих місцях, де є найбільша аварійність чи пішоходам складно переходити дорогу.

 

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також