Атомку знову перевіряли інспектори МАГАТЕ

1154 0

Ми у соцмережах:

Атомку знову перевіряли інспектори МАГАТЕ

На Рівненській АЕС завершилася інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії, яка здійснює контроль щодо застосування гарантій до ядерного матеріалу в рамках eгоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Перевірка проводилась на енергоблоках №№1, 2 інспекторами МАГАТЕ Сарах По та Франческо Кейроло. Фахівці перевірили ядерне паливо в сховищі свіжого ядерного палива енергоблоків №№1, 2, встановлення печаток EOSS/металевих на транспортний канал, ковпак реактора, плит перекриття басейну витримки енергоблоку №1, зняття таких же печаток на енергоблоці №2. Інспектори перевірили приладом ICVD відпрацьоване ядерне паливо в басейні витримки на енергоблоках №№1, 2 та  перевірили  печатки, що були встановленні на енергоблоках №№1, 2 при попередніх інспекціях МАГАТЕ.

На дебрифінгу обговорювали результати інспекційної перевірки та терміни проведення наступної. Як зазначив начальник відділу ядерної безпеки РАЕС Вадим Борис, інспекцію проведено у встановлені терміни та в повному обсязі.

Варто відзначити, перша перевірка РАЕС експертами ОСАРТ МАГАТЕ відбулася у 1988 році та стосувалась питань експлуатаційної безпеки енергоблоку №3. Понад тридцятирічний досвід дає підстави стверджувати, що Рівненська АЕС експлуатується професійно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також