Автомобілі повернуть усім п’яним, окрім Данильчука

15488 0

Ми у соцмережах:

Олександр Данильчук

Ще на початку війни голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль розпорядився, щоб у п’яних водіїв вилучали автомобілі на потреби армії. Це призвело до того, що поліцейські штрафмайданчики на Рівненщині тепер вщерть забиті автомобілями. Бо виявилося, що переважна кількість тих машин, які вилучають у рівненських водіїв, військовим не потрібна. Тому на засіданні Ради оборони області ухвалили рішення про повернення близько 600 автомобілів, які були конфісковані в їхніх власників.

Олександр Поліщук, речник обласної військової адміністрації:

Нашим військовим потрібні такі автомобілі, які дозволяють їм мобільно виконувати свої обов’язки. Такі транспортні засоби, як скутер чи мопед, для цього не підходять, тому вирішили їх більше не вилучати. Окрім цього, військовикам не потрібні легкові автомобілі, бо вони просто грузнуть на фронті. Це ставить під загрозу не тільки виконання бойового завдання, але й життя самого військового. Для армії потрібні автомобілі з високим підйомом. Такі автомобілі дозволяють їздити по полях та ґрунтових дорогах. Зараз правоохоронці будуть орієнтуватися на позашляховики, кросовери, буси, мікроавтобуси та фургони. За час війни машин такого класу було вилучено близько 5%. Всі вони уже давно передані військовим.

Зауважу, що люди неправильно розуміють те, що відбувається. Коли авто конфісковують, то його відповідно оформляють. Проводиться оцінка транспортного засобу на випадок його знищення. Якщо автомобіль буде знищено, то держава зобов’язана відшкодувати його вартість власнику. Узагалі всі вилучені автомобілі впродовж п’яти років після завершення бойових дій мають бути повернені власникам.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

— Цим рішенням ми хотіли показати, що війна — це не привід сідати нетверезим за кермо. Тому водіїв і надалі будуть посилено перевіряти. Адже за таке порушення передбачена достатньо серйозна відповідальність. Якщо водій вперше попадається п’яним за кермом, то розмір штрафу складає 17 тисяч гривень, і в нього вилучають посвідчення водія на один рік.

А от колишньому депутату Рівненської облради Олександру Данильчуку, за кермом позашляховика якого затримали нетверезою Ольгу Ферар, конфіскований автомобіль не повернуть. Його «Toyota Land Cruiser» сподобалася військовим — автомобіль передано розвідувальному батальйону. Автомобіль оцінено у близько 2,4 мільйона гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також