Азербайджан оголосив «антитерористичну операцію» у Нагірному Карабаху (ФОТО/ВІДЕО)

841 0

Ми у соцмережах:

Азербайджан оголосив «антитерористичну операцію» у Нагірному Карабаху (ФОТО/ВІДЕО)

Вранці Міноборони Азербайджану оголосило про «антитерористичні заходи» у Нагірному Карабаху з «метою відновлення конституційного ладу». Був закритий повітряний простір для літаків.

Передував цьому підрив двох вибухових пристроїв, внаслідок чого загинули двоє цивільних і четверо співробітників МВС Азербайджану. Азербайджан стверджує, що це зробили вірмени.

Офіційно Нагірний Карабах є територією Азербайджану, проте там проживає багато вірмен. Тому вірмени там проголосили «незалежну республіку». Росія постійно підігрівала конфлікт.

У соціальних мережах повідомляють, що після початку «антитерористичної операції» російські «миротворці» втекли. Лунають вибухи. Азербайджан стверджує, що наносить удари по позиціях вірменських військових.

У центрі столиці Вірменії Єревані відбувається стихійна акція протесту через початок військової операції азербайджанської армії на території сепаратистського регіону Нагірного Карабаху.

Протестувальники вигукують гасла проти уряду і вимагають від прем’єр-міністра Нікола Пашиняна втручання у те, що відбувається, інформує «Радіо Свобода».

У Вірменії вважають, що за конфліктом стоїть Росія. Бо ще в травні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що не виключає вихід його країни з ОДКБ. Вихід Республіки Вірменія з ОДКБ означав би, що Росія втратила на країну вплив.

Додамо, що Азербайджан офіційно підтримав Україну в боротьбі проти Росії. Україні було надано пальне та іншу гуманітарну допомогу за розпорядженням Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також