Бактеріальні бомби

731 0

Ми у соцмережах:

Бактеріальні бомби

Рушники у ванній кімнаті можуть виглядати чистими, навіть якщо представлятимуть собою «бактеріальну бомбу», яка загрожує здоров'ю.

У більшості ванних кімнат переважає теплий, вологий «клімат», котрий сприяє розмноженню бактерій. Патогенні мікроорганізми можуть потрапляти і на рушники.

Як свідчать дослідження, 90% рушників у ванній кімнаті містять фекальні бактерії. Трапляється це тому, що багато людей не надто ретельно миють руки або коли одним рушником користуються кілька чоловік. Тому кожен член сім’ї повинен мати свій рушник.

Нерідко рушник у ванній замінюють тільки залежно від того, наскільки чистим він виглядає. Це одна з найпоширеніших помилок! Лікарі-гігієністи рекомендують міняти махрові рушники кожних три дні (особливо, якщо у ванній немає вікон і вона не провітрюється). Прати їх слід при температурі не нижче 60 градусів.

Ще одна помилка — використовувати рушник, яким витираєте руки, для інших частин тіла. Насамперед ним небезпечно торкатися обличчя, адже тканина може кишіти бактеріями. Витерти обличчя рушником для рук — це те ж саме, що засунути його в унітаз, — кажуть мікробіологи.

Прийнявши душ і скориставшись рушником, його потім часто залишають висіти у ванній. Але на вологій тканині в теплій та сирій атмосфері бактерії та грибки почуваються комфортніше й розмножуються швидше. Тому рушник потрібно просушити розправленим і без складок, а після басейну чи спортзалу відразу прати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також