Батькам дітей з інвалідністю не відмовлятимуть в оплаті оздоровчих путівок

869 0

Ми у соцмережах:

Батькам дітей з інвалідністю не відмовлятимуть в оплаті оздоровчих путівок

Батьки дітей з інвалідністю прийшли сьогодні на сесію Рівненської обласної ради з проханням не відмовляти в оплаті путівки на оздоровлення.

Як розповіла  мама двох дітей з церебральним паралічем Любов Бойко, з 2007-го року вони були супроводжуючими і оплачував це обласний бюджет. А нині пункт щодо фінансування путівок батькам чи опікунам вирішили вилучити з обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей. Про такі зміни, каже Любов Бойко, вона випадково дізналася із сайту обласної ради, повідомляє Суспільне.

Мама дітей з інвалідністю Любов Бойко:

– Це не є такі великі гроші – 15,5 тисяч путівка на матір і дитину разом. Це діти важкі і потребують цілодобового нагляду, в памперсах, годуються через зонд. Тепер хочуть супровід відібрати. І автоматично виходить, що в дитини забирають це оздоровлення. Бо важка дитина не може поїхати.

Мама дитини з інвалідністю Вікторія Наумович:

Напевно, питання не було до кінця вивчене і люди, які подавали пропозицію, не зовсім розуміють, що в Україні немає закладів, які готові прийняти дітей, наприклад, підгрупи А, без супроводу. В них просто немає працівників, які могли б забезпечити цей супровід.

– Підгрупа А – це що? (запитує журналістка)

– Діти з важкими формами інвалідності.

Про те, що від оплати путівок батькам чи опікунам, які супроводжують на оздоровлення дітей з інвалідністю, обласна влада вирішила відмовитися, ми розповідали три тижні тому.

Тоді перша заступниця директора обласного департаменту соцзахисту Анна Закусілова пояснила, що це робиться для того, аби цьогоріч можна було оздоровити більше дітей з інвалідністю. На це в обласному бюджеті передбачили майже мільйон гривень. Анна Закусілова аргументувала це тим, що за законом бюджетні кошти мають йти на оздоровлення дітей з інвалідністю. Але водночас не заборонено вишукувати кошти з інших джерел на супроводжуючих осіб.

Сьогодні, 13 березня, на сесії у зміни до програми оздоровлення дітей з інвалідністю повернули вилучений пункт. За те, щоб батьки чи опікуни їздили з дітьми в санаторії за обласні кошти, проголосували 59 депутатів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також