Батьки з Рівненщині знайшли сина через 22 роки

21351 0

Ми у соцмережах:

Батьки з Рівненщині знайшли сина через 22 роки

До Рівного днями повернеться чоловік 1968 року народження, якого батьки розшукували протягом 22 останніх років. Увесь цей час він перебував за кордоном, у Польщі, не даючи про себе жодної звістки. Тепер йому, як нелегальному мігранту, буде заборонено повертатись у Польщу.

— Коли він покидав межі України, мав паспорт старого зразка — громадянина УРСР, — розповів завідувач сектора організації запобігання нелегальній міграції ДМС в Рівненській області Олександр Власевич. — За цим паспортом він отримав закордонний і виїхав до Польщі. У його паспорті не було реєстрації за місцем проживання. Чоловік — уродженець Чернігівської області, це були всі офіційні дані про нього.

Відтоді чоловік не зв’язу­вався з батьками. Причини його мама, яка проживає у Рівному, назвати відмовилася. Відомо, що він мав сім’ю, щоправда, з дружиною перебував у цивільному шлюбі, у них є спільна дитина. Тепер дружина не бажає його бачити.

У 2005 році батьки чоловіка вирішили подати його в розшук. Не знаючи, що на той момент він вже 8 років як нелегально перебував у Польщі. У 2019 році польським прикордонникам Бещадського відділу Прикордонної варти Республіки Польща таки вдалося його знайти. Тож тепер він підлягає процедурі реадмісії — його передадуть з Польщі в Україну без права повернення за порушення правил перебування.

— Фактично цей громадянин був увесь цей час незаконним емігрантом, — пояснює п. Власевич. — За місяць ми проводимо по декілька процедур реадмісії, повертаючи наших громадян з Польщі, Німеччини, Швейцарії та інших країн Євросоюзу, де їх знаходять. Цьогоріч виявили 14 таких мігрантів. Вважається, що близько 6-10 мільйонів українців на разі перебувають у незаконній міграції.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також