Експерти назвали продукти, які не потрібно готувати у фользі. Адже фольга може впливати на смак, текстуру та колір деяких страв, зокрема, з тих продуктів, які містять кислоту.
Картопля. Загортання перед запіканням може призвести до проблеми. Овоч містить багато вологи, яка під впливом тепла конденсується на внутрішній поверхні фольги. Зрештою виходить сира та волога страва.
Помідори. Томатний сік, що має невелику кислотність, може розчинити алюміній. Це призводить до електролітичної реакції та руйнування фольги.
Цитрусові. Кислотні фрукти здатні взаємодіяти з алюмінієм, що може надати стравам металевого смаку.
Гострі спеції. Паприка, чилі та кумин вступають у реакцію з фольгою і втягують алюміній у їжу.
Капуста. Стає знебарвленою і неапетитною. Замість злегка солодкуватого свіжого овочу виходить жорстка, металева на смак каша.