«Безпека понад усе!» — Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного

4009 0

Ми у соцмережах:

«Безпека понад усе!» — Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного

Рівненські ринки чекають великі зміни. Усе через недотримання норм пожежної безпеки, що несе загрозу для життя людей, як працівників, так і відвідувачів ринку. Тож сьогодні, 13 травня, на міській комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій окреслили конкретний план дій, який допоможе зробити рівненський ринок безпечнішим.

Дві масштабні пожежі на центральному міському ринку Рівного, одна з яких забрала життя двох людей, спонукають міську владу приймати кардинальні рішення. Адже ризикувати далі життям людей не можна. Саме на цьому наголошують і поліція і надзвичайні служби.

«На території Рівного зареєстровано і діє 15 ринків. Акцентуємо увагу саме на центральному продуктовому ринку — ТОВ «Ринок» — адже пожежі тут, на жаль, стали регулярними. Тому наголошуємо на тому, що необхідно спільно із ліцензійною організацією розробити робочий проєкт обладнання приміщень, кіосків критого ринку системою автоматичної пожежної сигналізації та системи оповіщення людей про пожежу. А також забезпечити можливість доїзду спецтранспорту до пожежних гідрантів,» — зазначив під час засідання комісії ТЕБ та НС заступник начальника управління — начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Дмитро Мельник.

На необхідності кардинальних змін наголошують і в патрульній поліції Рівного. Неодноразово на необхідності реформування ринків обласного центру говорять і самі жителі міста. Задля безпеки працівників та відвідувачів ринку, після численних звернень поліції також прийняли рішення навести лад на під’їзних шляхах до ринку. А саме розробити та затвердити належну організацію дорожнього руху по прилеглій ділянці доріг до території ринків та торгових центрів. З цією метою буде припинена робота ярмарку на вулиці Шевченка (від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Пересопницької), а також на вулицях Гетьмана Полуботка (від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Пересопницької, зі сторони парної нумерації будинків), Пересопницькій (від вул. Гетьмана Полуботка до торгового ряду з продажу зрізаних квітів власного вирощення, зі сторони непарної нумерації будинків). Окрім того, буде розроблена схема організації дорожнього руху на вулицях Гетьмана Полуботка (від вул. Гетьмана Мазепи до вул. Соборної), Пересопницькій (від вул. Гетьмана Полуботка до перехрестя вулиць Шевченка, Базарної), Базарній, Шевченка (від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Пересопницької) та передбачені на цих ділянках місця для паркування. А також демонтаж незаконно встановлених споруд на території ринку. Реформа впорядкування міських ринків, ініційована Віктором Шакирзяном, покликана, у першу чергу, зробити міські простори безпечними та комформтними для рівнян.

«Зараз ми говоримо не про закриття ярмарку, демонтаж кіосків чи зменшення ринку. Ми говоримо про безпеку людей, у першу чергу, і це наш пріоритет! Ми повинні зробити ринки безпечними і зручними для наших жителів, які їх відвідують. Тому, керуючись безпековими нормами, рекомендаціями ДСНС та поліції, ми йдемо на такі непрості, але потрібні кроки. Наголошую: безпека понад усе, тому рішення будуть кардинальними та безповоротними!» — наголосив секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Керівництво міста наголошує, реформ чекають чимало галузей нашої громади, адже Рівне давно потребує змін та оновлення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також