Безпритульний «Верес»: як у Рівному в чиновників просили гроші на стадіон (ФОТО)

4530 0

Ми у соцмережах:

Безпритульний «Верес»: як у Рівному в чиновників просили гроші на стадіон (ФОТО)

Президент футбольного клубу «Верес» Іван Надєїн зібрав у Рівному всіх можливих чиновників, щоб зрозуміти подальшу долю стадіону «Авангард».

На великій нараді був присутній президент ФФУ Андрій Павелко, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова облради Сергій Кондрачук, генпідрядник Юрій Фалко та міський голова Олександр Третяк зі своїми заступниками.

Також до наради доєдналися колишній нардеп Василь Яніцький, футболісти та вболівальники футбольного клубу. 

Іван Надєїн одразу задав темп наради – футбольному клубу потрібно знати, як жити далі. Адже команда здобуває непогані результати, проте немає ні стадіону, ні тренувальної бази.

За словами директора фірми «Фіалка» Юрія Фалка, яка є генеральним підрядником, будівельники уже демонтували стару східну трибуну, перенесли всі мережі та комунікації:

- Було закладено близько 700 бетонних паль для влаштування нової трибуни, навісів та табло. Був повністю збудований каркас східної трибуни, де на першому поверсі будуть розміщені комерційні приміщення та легкоатлетичний зал на чотири доріжки з ямою для стрибків. На другому ярусі будуть розташовані готель та адміністративні приміщення. На третьому ярусі буде розташований буфет та вбиральні для глядачів.

Уже готові монолітні конструкції трибун, на яких облаштують 5484 місця для вболівальників. Окрім того, зроблений металевий навіс над західною трибуною.

Було демонтоване старе покриття поля, вкладений дренаж, який буде відводити дощову воду зі стадіону. Разом з тим, вже покладено 33 кілометри трубочок на підігрів поля.

Пропонується виокремити побудовану трибуну та футбольне поле в першу чергу будівництва. Якщо першу чергу здати, то футбольний клуб «Верес» зможе проводити тут матчі.

За найоптимістичнішими прогнозами термін здачі – початок липня. Однак для цього потрібно 188 мільйонів гривень. Якщо включити у першу чергу щей облаштування навісу над східною трибуною, освітлення, гумові бігові легкоатлетичні доріжки, паркомісця перед фасадною частиною стадіону, то вартість з 188 одразу виросте до 318 мільйонів гривень.

- Коли починалася реконструкція «Авангарду», то було питання: арена буде, але команди немає. Тому для кого будується стадіон? Зараз є команда, яка постійно підвищує свій клас. Однак їй потрібен стадіон у Рівному. «Верес» не хоче їздити по Україні в пошуках кращої долі. Лише вдумайтеся. На все Рівне є лише одне поле для тренувань, яке відповідає усім стандартам. Воно належить НУВГП. Рівне – це друге місто в Західній Україні за кількістю населення, проте міського поля для тренувань футболістів немає. І це соромно. На жаль, спортивна інфраструктура знаходиться у жахливому стані. У нашого футбольного клубу в Рівному навіть немає території, де можна побудувати свою базу. Напередодні я був у Здолбунові. Нам показали чудове місце, де можна побудувати свою базу, - уточнив Надєїн.

Чиновники мають провести нараду, щоб зрозуміти, звідти узяти таку суму грошей. Міський голова Олександр Третяк прямо заявив, що бюджет Рівного самостійно не потягне такої суми.

Допомогу пообіцяв голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Мовляв, можна залучити гроші з державного бюджету завдяки різним програмам. Адже підтримка президента Володимира Зеленського у цьому питанні є. Недарма він згадував «Верес» у своєму новорічному привітанні.

Голова Рівненської облради Сергій Кондрачук висловився про те, якщо це не пусті балачки і державний бюджет дійсно допоможе з будівництвом, то обласна рада не буде стояти осторонь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також