Безсоння і повня

938 0

Ми у соцмережах:

Безсоння і повня

Чому деяким людям заснути в повний місяць дуже складно? Це пояснюється багатьма причинами — негативним впливом гравітаційного поля Землі, підвищенням енергетики місяця, генетичною пам’яттю, що залишилася від тварин, які негативно сприймають цей період. Все це призводить до таких явищ: відбувається зниження рівня мелатоніну, який регулює біоритми людини; людині необхідно значно більше часу для того, щоб заснути; тривалість фази глибокого сну зменшується на 30%; тривалість сну зменшується як мінімум на 20 хвилин.

Безсоння, недосипання внаслідок негативного впливу місячних фаз спостерігається не у всіх людей. До цього схильні літні люди, діти, емоційні особи, люди з хронічними захворюваннями, які особливо схильні до впливу зовнішніх факторів. Встановлено, що жінки більш гостро реагують на зміну фаз Місяця, ніж чоловіки, що пов’язано з особливостями їхньої психіки.

Щоб самостійно впоратися з подібною проблемою, необхідно дотримуватись простих рекомендацій. Перед тим як лягти в ліжко, потрібно щільно закрити штори, щоб місячне світло не проникало в кімнату. Перед настанням повного Місяця можна почати курс прийому легких седативних засобів — допоможуть настоянки собачої кропиви, валеріани, різні препарати на травах або гомеопатія. При загостренні симптомів необхідно постаратися максимально розслабитися, уникати фізичного та емоційного напруження, стресів. Перед сном бажано прогулятися на свіжому повітрі. Не рекомендується ситно вечеряти — їсти потрібно за кілька годин до сну, слід вживати тільки легку їжу. У спальні потрібно постаратися створити максимально комфортні умови для сну — кімнату слід добре провітрити, забезпечити оптимальну температуру і вологість. Перед сном не треба перевантажувати себе інтенсивною розумовою роботою, переглядом гостросюжетних фільмів або складних для сприйняття книг. Краще послухати заспокійливу музику. Перед сном можна випити склянку теплого молока з медом, що сприяє міцному сну.

Якщо самостійно не вдається виправити ситуацію, бажано звернутися до лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також