Біг — заняття не для всіх

314 0

Ми у соцмережах:

Біг — заняття не для всіх

Коли біжиш — працює більшість м’язів і сухожиль, тому це заняття й вважається одним з найбільш основних фізичних навантажень. Однак не всім рекомендується бігати. Через навантаження на весь організм слабкі місця швидше дають про себе знати.

Ентузіасти, які бігають у парку, люблять рух, адже пробіжка поліпшує настрій, пам’ять, концентрацыю, дозволяє викинути зайві думки, знизити рівень стресу, отримати заряд бадьорості, покращити сон. У бігунів, як свідчать дослідження, зменшується ризик передчасної смертності — на 30%. Біг дуже корисний для серцево-судинної та дихальної систем. Під час пробіжки покращується крово- та газообмін.

Але це заняття — не для всіх. Наприклад, лікарі не радять бігати людям із зайвою вагою, оскільки їхні суглоби і хребет і так відчувають сильне навантаження. Ці слабкі місця одразу реагують болем, розтягненням, травмами. При недостатній вазі також не рекомендовано займатися бігом, бо м’язи перебувають у гіпотонусі. Організм намагатиметься компенсувати це і дасть навантаження на суглоби та спину. В таких випадках фахівці радять неквапливо ходити.

Такі ж рекомендації медики дають людям із захворюваннями дихальної системи. І справа не тільки в ураженні органів дихання, а також в можливих алергічних реакціях, які можуть виникнути в результаті бігу на вулиці.

Не варто захоплюватися бігом і людям, які мають проблеми з руховим апаратом (травми, больові синдроми). Якщо у людини є порушення постави, проблеми зі стопами, колінами, то варто виправити це перед тим, як почати бігати. Бо у разі ігнорування цих дисфункцій проблеми будуть лише посилюватись.

Також бігати не варто із захворюваннями серцево-судинної системи. До групи ризику входять люди, які перенесли інфаркт або інсульт.

Як зазначають фахівці, біг не має бути єдиною активністю: треба приділяти увагу усім групам м’язів, укріплювати м’язовий корсет та витривалість.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також