
Маючи ідею швидкого сніданку, тепер точно не скажете: «Ай, не поснідали, бо не було що». Причому цей сніданок — простий і старий, як світ, у ньому нема нічого екстраординарного.
Звісно, що варто купити заздалегідь все, що знадобиться для снідання.
Тости з яйцем-пашот
Потрібно:
хліб (тости);
яйце;
1 л води;
1,5 ст. л. оцту;
твердий сир;
шматочки шинки або слабосолоної риби;
будь-які овочі, листя салату.
Готуємо. Обсмажуємо тости. Водночас готуємо пашот. У банячку доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо оцет. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилася воронка. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хвилини. Виймаємо яйце ложкою.
На тости кладемо овочі, листочок салату, сир. Зверху пашот. З кавою смакує неймовірно.
А ті, хто вранці каву не п'є, можуть приготувати собі смузі.
Потрібно:
блендер;
1 склянка йогурту;
будь-які попередньо розморожені чи свіжі сезонні фрукти з м’якоттю (банан, хурма, ягоди), крім цитрусових;
1 ст. л. вівсяних пластівців (бажано попередньо запарити в окропі) або мюслі чи гранола, мед.
Готуємо. Фрукти чистимо, залишаємо лише м’якоть. Кладемо всі складники в чашу блендеру. Збиваємо до консистенції коктейлю. Рідкий сніданок готовий. Cмачного!