Білорусь віддала аеродром «Зябрівка» під контроль росіян

1423 0

Ми у соцмережах:

Білорусь віддала аеродром «Зябрівка» під контроль росіян

Про це заявив сьогодні заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в Медіацентрі Україна .

- Аеродром «Зябрівка» в Білорусі вже повністю контролюється росіянами. Наразі там облаштовується російська військова база. На території аеродрому перебуває ракетний дивізіон ракетного комплексу «Іскандер – М» та дивізіон С-400», – сказав бригадний генерал, якого цитує Укрїнформ.

Нагадаємо, що законсервована авіабаза Зябрівка - колишнє військове містечко. Знаходиться в Гомельській області Білорусі.

Крім того, під Мінськом готуються приймати комплекси С-400 з Росії. Упродовж наступного місяця планується відправити на навчання військовослужбовців Білорусі на навчання до Росії - у воєнно-космічну академію ім. Можайського .

Громов додав, що співробітники ФСБ Росії ї, інших силових структур, офіцери Збройних Білорусі зараз проводять роз’яснювальну роботу серед військових білорусі щодо необхідності участі у “спецоперації” проти України. Така робота ведеться у вигляді так званих політзанять, під час навчань серед окремих підрозділів спеціального призначення, підрозділів десантно-штурмових військ.

За підтримки комітету безпекиБбілорусі триває вербування колишніх військовослужбовців Білорусі, насамперед льотного складу, спецпризначенців, у приватну військову компанію "Ліга” для можливого залучення до воєнних дій на території України.

Водночас Олексій Громов підкреслив, що ймовірність вступу Збройних Сил Білорусі у війну з Україною лишається низькою.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також