Більше тисячі вибухонебезпечних предметів поліцейські знайшли у господарстві рівнянина

2578 0

Ми у соцмережах:

Більше тисячі вибухонебезпечних предметів поліцейські знайшли у господарстві рівнянина

Сьогодні, 14 липня, у господарстві Миколи Середюка, де учора внаслідок вибуху загинули 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, працювали співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП, піротехніки Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та слідчі слідчого управління. Під час огляду знайшли 1149 вибухових предметів.

Як повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції області, правоохоронці вилучили 31 мінометну міну, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб, п’ять гранат та 1024 інших вибухонебезпечних предметів. Все вилучене вивезли на віддалену територію та знешкоджують.

59-річному жителю Смиги слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 1 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство двох осіб), ч. 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховим речовинами та боєприпасами) та частиною 1 статті 263-1 (незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Слідчі слідчого управління поліції області підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  

- Цей чоловік з 2002 по 2016 рік притягався до кримінальної відповідальності 4 рази. - повідомив речник поліції Рівненщини Антон Крук.Тричі його звільняли від відбуття покарання з іспитовим терміном,а один раз по амністії. А умисне вбивство тому,  що він умисно зробив пастки для людей в сейфах. Саморобні вибухові пристрої з використанням мінометних мін.

Читайте також: У "Колі-мінера" знайшли 75 кілограмів тротилу 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також