Біля Пагорба Слави у Рівному хочуть висадити «Сад пам’яті»

692 0

Ми у соцмережах:

Оксана Майборода

У пам’ять про рівнян, які загинули на війні, можна висадити іменні дерева, — пропонує команда місцевих ентузіастів. Місце уже підібрали: ним може стати занедбаний Пагорб Слави. Таку ідею обговорюють з родинами загиблих воїнів.

Оксана Майборода, співініціаторка проєкту:

— Розглядали різні локації для такого меморіального парку, але саме Пагорб Слави підходить найкраще. Бо для створення такого простору потрібна велика територія.

Дерева — це не «мертвий» бетон чи камінь, вони живі. Сподіваємося, що цей проєкт зможе дати родинам загиблих військових певну ментальну підтримку. А для майбутніх поколінь це спосіб показати, якою ціною дається боротьба за свободу, бо у пам’ять про кожного воїна висадимо іменне дерево. До того ж, це дозволить облагородити територію.

Ідею минулої п’ятниці презентували на депутатському дні, а тепер хочемо знати думку мешканців. Плануємо провести публічну консультацію на платформі E-dem, на яку рівняни тепер подають електронні петиції міській владі. Можливо, це займе три місяці. Будемо радитися, багато разів зустрічатися, можна зробити робочу групу — як зробити краще. Найбільше для нас важлива думка родин загиблих військових.

Якщо громада таку ініціативу підтримає, можна братися за втілення: це виділення земельної ділянки і визначення, у кого вона буде на балансі, пошук фінансування. Зрозуміло, що коштів на це у міському бюджеті під час війни немає, але можна залучати кошти з інших джерел, наприклад, грантові.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також